Klik op een logo voor meer informatie
Klik op een logo voor meer informatie
Eerlijke handel   De producten in onze winkel komen uit ontwikkelingslanden, zoals Peru, Kenia of Sri Lanka. Voeding, sieraden, kunstnijverheid, gemaakt door arme mensen die vaak van minder dan $ 1 per dag moeten rondkomen. De handelspositie van de armste landen op de wereldmarkt is slecht. Tolmuren en andere beschermende maatregelen van de landen in het rijke Noorden maken producten uit de Derde Wereld extra duur. Wij vinden dat de koffieboeren, glasblazers en pottenbakkers in het Zuiden ook recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. Maar zij verdienen met hun werk te weinig voor een fatsoenlijk bestaan. Door de verkoop van hun producten via de Wereldwinkel krijgen ze eindelijk de kans op een beter leven.
Wat is eerlijke handel? Wereldwinkels streven naar: duurzaamheid van de producten met respect voor mens en milieu gelijke behandeling van mannen en vrouwen langdurige relaties met producenten een transparante werkwijze van alle handelspartners
Wat betekent duurzaamheid? Door producten te kopen in de Wereldwinkel help je ook mee aan een beter milieu. Vrouwen op Madagascar kunnen nu milieuvriendelijke verf kopen om het speelgoed dat zij maken te beschilderen. Bouwers van houten muziekinstrumenten in Peru planten voortaan nieuwe bomen. Dat geeft onze producten een meerwaarde.
Als iedereen zich aan de regels houdt, krijg je vanzelf de goede prijs. Hebben de producenten baat bij deze eerlijke handel? Jazeker, want zij hebben nu direct toegang tot een markt die anders buiten hun bereik zou blijven. Zij kunnen hun bedrijf verbeteren en een menswaardig bestaan opbouwen door de verkoop van hun producten. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Meer dan 12.000 Wereldwinkeliers, van bijna 400 Wereldwinkels, maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat is toch (h)eerlijk? De Wereldwinkel in Barneveld is gevestigd aan Dijkje 8. secretariaat: secretariaat@wwbarneveld.nl   Meer weten? Kijk ook eens op: www.wwbarneveld.nl 0342-41 72 25 www.wereldwinkels.nl De Wereldwinkel Barneveld maakt deel uit van de Barneveldse Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking, waarvan de meeste organisaties gevestigd zijn in de Ark.