Verrines met courgette, gekonfijte tomaten en verse kaas: een eenvoudig en smakelijk recept voor de zomer

Met de komst van de mooie dagen zijn courgette, gekonfijte tomaten en verse kaas een licht en smakelijk voorgerecht dat uw gasten zeker zal bekoren. Ze zijn eenvoudig te bereiden en geven uw tafel een frisse en kleurrijke toets. Volg onze gids om dit zomerse recept in een handomdraai te bereiden.

Ingrediënten

–personen+

2 potjes gemarineerde courgettes

150 gram gekonfijte tomaten

200 gram smeerbare verse kaas

1 theelepel gedroogde basilicum

zout en peper

2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Giet de gemarineerde courgettes af en snijd ze in kleine blokjes. Zet apart.
  • Meng in een kom de verse kaas met de gedroogde basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg in elk glaasje een laagje courgette en vervolgens een laagje gekonfijte tomaten.
  • Voeg een laagje gekruide verse kaas toe. Herhaal dit tot de glaasjes gevuld zijn.
  • Werk af met een scheutje olijfolie voor een glanzend en smaakvol resultaat.

Mijn chef-kokstip

Voor nog meer smaak voegt u voor het serveren een paar geroosterde pijnboompitten toe aan elk glaasje.

Een droge witte wijn, zoals een sauvignon blanc, past perfect bij deze frisse en lichte glaasjes.

Glaasjes zijn een moderne uitvinding waarmee u kunt spelen met texturen en kleuren en uw gerechten op een elegante en individuele manier kunt presenteren.

Delen: