Vaarwel oven: hoe maak je snel en eenvoudig citroentaart

Ontdek hoe je dit klassieke gebakje zonder gedoe en in een mum van tijd kunt bereiden.

Lemon pie is een van de meest geliefde desserts van vanwege de combinatie van zoet en zuur. Maar weinig mensen weten dat je het zonder oven en heel snel en gemakkelijk kunt maken.

Dit recept is ideaal om op elk moment te maken. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je het maakt.

Hoe maak je citroentaart zonder oven

Ingrediënten:

  • 200 g vanille- of citroenkoekjes
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 ml slagroom
  • 150 ml vers citroensap (3-4 citroenen)
  • Schil van 1 citroen
  • Meringue (kan worden gekocht of apart worden bereid)

Stap voor stap:

  1. Vermaal de koekjes in een keukenmachine of plet ze met een deegroller tot ze goed fijngemalen zijn. Meng ze met de gesmolten boter tot een vochtig en kruimelig deeg.
  2. Doe het mengsel in een taartvorm en druk het goed aan zodat de bodem en een beetje van de randen bedekt zijn.
  3. Zet in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
  4. Doe de gecondenseerde melk en de slagroom in een grote kom. Voeg al roerend beetje bij beetje het citroensap toe.
  5. Voeg de geraspte citroenschil toe en meng goed.
  6. Haal de koekjesbodem uit de koelkast en giet de citroenvulling erop. Strijk het oppervlak glad met een spatel.
  7. Zet het minstens drie uur in de koelkast of tot het stevig is.
  8. Versier met meringue voor een klassieke presentatie.
Delen: