Dit gerecht, dat traditioneel in het hele land wordt gegeten, kan op een gezondere manier worden bereid zonder al te veel geld uit te geven. Ontdek hoe u dit in de praktijk kunt brengen.
Milanesas zijn bij uitstek het favoriete gerecht van veel Argentijnen: het eenvoudige recept van gepaneerd vlees biedt een unieke smaak die duizenden mensen verleidt. De traditionele versie wordt gemaakt met paneermeel of, in sommige gevallen, bloem – voor het bereiden van de beroemde marineras. Als u op zoek bent naar een gezond en eiwitrijk alternatief, dan is havermout het antwoord.
De oorsprong van de milanesa – zoals de naam al aangeeft – ligt in Milaan, Italië. Het gerecht is drie eeuwen geleden geïnspireerd op de cotoletta alla milanese. Opgemerkt moet worden dat de waarheid over het ontstaan ervan een raadsel is dat tot op de dag van vandaag voortduurt, aangezien ook in Wenen, Oostenrijk, de uitvinders van deze delicatesse worden genoemd. Hoe het ook zij, in de twintigste eeuw brachten Europese immigranten dit recept mee naar Argentinië, waar we het als het onze hebben geadopteerd en zelfs een van de varianten ‘Napolitana’ hebben gedoopt, ter ere van de stad Napels.
Milanesa met havermout: een eiwitrijke en gezonde optie
Ingrediënten:
- 1 kg rundvlees, in biefstukken gesneden.
- 1 kopje instant havermout.
- ½ kopje gemengde zaden.
- 3 eieren.
- Gehakte knoflook, gehakte peterselie, Provençaalse kruiden en zout naar smaak.
Stap voor stap:
- Meng in een kom de eieren met de kruiden (zout, knoflook, Provençaalse kruiden, peterselie en kerrie).
- Doop het vlees in het mengsel en laat het minstens een uur marineren. Het doel is dat het vlees de smaak goed opneemt.
- Doe de havermout en de zaden in een kom en meng alles goed door elkaar. Begin met het paneren van de milanesas.
- Leg de milanesas in een ingevette ovenschaal en bak ze op 190 °C tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Extra tips:
- Je kunt de eieren met mosterd mengen om het vlees een krachtigere smaak te geven.
- Naast havermout en zaden zijn er nog andere manieren om vlees te paneren. Geraspte kaas is een glutenvrij alternatief, maar de bereiding is duurder.