Het recept voor deze heerlijke zoete koekjes om te delen met familie of vrienden is een perfect alternatief vanwege de gezonde ingrediënten. Volg de stap-voor-stap instructies en maak ze thuis.
De winter nodigt uit om thuis te blijven en ’s ochtends of ’s middags iets zoets te eten bij het ontbijt of als tussendoortje. Als je rijpe bananen in de koelkast hebt liggen, gooi ze dan niet weg, want je kunt ze gebruiken om heerlijke koekjes zonder suiker en bloem te maken. Ontdek hoe je dit gezonde recept in slechts 15 minuten kunt maken.
Gezonde bananekoekjes: zonder bloem of suiker
Ingrediënten:
- 2 middelgrote rijpe bananen.
- 1 ei.
- 1 kopje geraspte kokos zonder suiker.
- ½ kopje chocoladeschilfers zonder suiker en met 70% cacao.
- 1 theelepel vanille-essence.
- ½ theelepel kaneelpoeder.
Stap voor stap:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat waar de koekjes op gaan met bakpapier.
- Prak de banaan in een kom met een vork tot een pasta. Voeg vervolgens het ei toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de chocoladeschilfers, kokos, kaneel en vanille toe.
- Als je een homogeen deeg hebt, maak je gelijke balletjes en leg je deze op de bakplaat. Druk de bovenkant plat om ze de vorm van een koekje te geven.
- Bak ze 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Eenvoudig recept voor bananenkoekjes zonder bloem
Totale bereidingstijd: 15 minuten.
Extra tips:
- Je kunt de chocolade vervangen door rozijnen, bosbessen of gedroogde vruchten.