Roze cake Raspberry Princess. Een eenvoudig dessert zonder bakken

Raspberry Princess is een heerlijk dessert zonder bakken, waarvoor bovendien geen gelatine nodig is. Hierdoor is het licht en smelt het in de mond, waardoor het een geweldige manier is om af te koelen tijdens warme dagen. Je kunt het heel snel bereiden en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig. Zelfs een beginnende bakker kan dit recept aan.

Een bodem van koekjes is de perfecte keuze voor mensen die niet van bakken houden. Meng gewoon verkruimelde koekjes met gesmolten boter en voeg een snufje zout toe voor extra smaak. In de zomer, wanneer het buiten warm is, is een verfrissend romig dessert op basis van fruit ideaal. In dit geval spelen frambozen de hoofdrol. Meng ze gewoon met roomkaas en zoete room. Als finishing touch krijgt het dessert een zoetzure frambozensaus en verse vruchten. Frambozenprinses is een geweldig idee voor een vieruurtje, zowel voor elke dag als voor feestdagen.

Recept voor de Raspberry Princess-cake

Voordat u aan het recept begint, moet u een geschikte bakvorm voorbereiden. Wij raden een bakvorm met een diameter van ongeveer 15 cm aan.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 g biscuitkoekjes of biscuitjes,
  • 45 g boter,
  • 1 snufje zout.

Ingrediënten voor de frambozenlaag:

  • 250 g roomkaas,
  • 120 ml slagroom 36%,
  • 100 g poedersuiker,
  • 200 g verse frambozen.

Ingrediënten voor de frambozenlaag:

  • 100 g frambozen,
  • 2 eetlepels suiker,
  • 1 theelepel aardappelmeel,
  • 1 theelepel citroensap,
  • ½ theelepel water.

Extra:

  • 250 g frambozen.

Hoe maak je de Raspberry Princess Cake?

Bereid de bodem voor. Smelt de boter en laat afkoelen. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Meng ze met de boter en zout tot een homogene massa. Bedek de bodem van een cakevorm met een diameter van 15 cm met het mengsel en druk het stevig aan met je vingers of een glas.

Bereid de frambozenlaag voor. Pureer de frambozen en giet het overtollige vocht af. Meng in een kom de roomkaas met poedersuiker en frambozenpuree. Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Roer deze voorzichtig door het kaasmengsel. Giet het mengsel op de bodem en zet het geheel minstens 3-4 uur in de koelkast.

Bereid de glazuurlaag. Meng het water met de bloem in een kommetje. Doe het mengsel, de frambozen, de suiker en het citroensap in een kleine steelpan. Breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook en prak de vruchten fijn. Zet het vuur laag en laat het geheel 3 minuten koken.

Laat de saus afkoelen en giet deze, wanneer deze op kamertemperatuur is, over de koude kaaslaag.

Garneer de frambozenprinses met frambozen en serveer koud, wanneer alle lagen zijn gestold.

Delen: