Pain au chocolat of chocolatine? Bosbes of brimbelle?
Elke streek heeft zijn eigen favoriete benamingen voor lokale specialiteiten. Aan de rand van de Vogezen, het Territoire de Belfort en de Haute-Saône wordt de kleine parel met zijn wilde blauwe schil meestal brimbelle genoemd.
En iedereen heeft zijn eigen manier om hem op het bord te serveren. Als er één plek is die echt een tussenstop waard is, dan is het wel herberg La Chevauchée in Belfahy, het hoogstgelegen dorp van de Haute-Saône.
Hier is de bosbessentaart uniek. Hij is het resultaat van een geheim recept dat al een halve eeuw van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Ivan Lahore zet de traditie van zijn grootmoeder van moederskant voort. Deze taart, belegd met een kilo bosbessen, wordt uitsluitend op bestelling bereid.
De eigenaar zegt dat u een kwartier moet wachten (uit ervaring weten we dat het eerder een half uur is), maar dat wachten wordt ruimschoots beloond wanneer u de taart, nog warm, kunt proeven met uw neus in de prachtige natuur van het plateau des Mille Étangs. Om zonder mate van te genieten.