“Nog lekkerder dan yoghurtcake”: dit recept met mascarpone wordt uw nieuwe favoriete dessert

Er bestaan talloze recepten voor een heerlijke afsluiting van een goede maaltijd. Maar dit recept met mascarpone is gewoonweg het allerbeste. Zo maakt u het.

Mascarpone is ideaal om een chocoladetaart nog smeuïger te maken. Dit ingrediënt kan ook worden toegevoegd aan een naturel cake of een cake met citroensmaak. Het maakt uw bereiding heerlijk smeuïg en voegt een subtiele smaak toe die het verschil maakt.

Bij zijn we erin geslaagd om een lekkernij met mascarpone te maken en internetgebruikers zijn er dol op. We hebben de perfecte verhoudingen gevonden. Ze geven zelfs de voorkeur aan dit recept boven dat van de traditionele yoghurtcake.

“Heerlijk recept, een aanrader en makkelijk te maken”, “Heerlijke cake”, “Tweede succes voor dit recept!”, “Heerlijk recept, ik had mascarpone in de koelkast staan en wist niet wat ik ermee moest doen, toen kwam ik dit recept tegen. Een aanrader, luiden de reacties. Probeer het zelf ook eens!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 g poedersuiker
  • 150 g bloem
  • 5 cl olie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 druppels biologische citroenolie
  • 2 eieren
  • 125 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo maakt u deze heerlijke cake met mascarpone

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 °C (thermostaatstand 6).
  • Breek de eieren in een grote kom, voeg de poedersuiker en de vanillesuiker toe en klop het mengsel krachtig tot het schuimig en licht wit wordt.
  • Voeg vervolgens geleidelijk de mascarpone toe en blijf roeren tot een homogene textuur ontstaat.
  • Giet vervolgens de olie erbij en voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
  • Roer goed door om klontjes te voorkomen.
  • Voeg als laatste een paar druppels citroenolie toe, die het deeg een delicate geur geven.
  • U kunt dit ingrediënt ook vervangen door wat citroenschil.
  • Als het beslag klaar is, giet u het in een kroonvormige bakvorm of een beboterde of met bakpapier beklede cakevorm.
  • Bak ongeveer 30 minuten in de oven en houd de garing in de gaten.
  • Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat u hem voorzichtig uit de vorm haalt.

Hoe kunt u mascarpone in dit recept vervangen?

Heeft u geen mascarpone meer in de koelkast? Geen probleem. U kunt het altijd vervangen en toch van dit recept genieten. Gebruik gewoon wat u in huis heeft. Een potje kwark is echter perfect geschikt voor dit recept.

Delen: