Mini-courgettepizza’s, zo makkelijk te maken en zo lekker dat ze van tafel vliegen

Mini-courgettepizza’s zijn ideaal als warm hapje, ze vliegen in een mum van tijd van tafel! Ze zijn perfect voor zowel kinderen als volwassenen. In dit recept leggen we uit hoe je ze heel makkelijk kunt maken, zodat ze heerlijk smaken.Je zult het lekker vinden:Citroensmoothie: romig, verfrissend en klaar in 5 minuten

Mini-courgettepizza’s zijn een verrassende hap in alle opzichten. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden, het resultaat is heerlijk en ze zijn heel persoonlijk aan te passen, want de essentie van dit recept is dat je de courgetteplakjes bedekt met tomaat en kaas, en eventueel ook met andere ingrediënten, net als bij een pizza.

Voor deze mini-courgettepizza’s hebben we gekozen voor een basiscombinatie die lijkt op die van de traditionele pizza margherita, dat wil zeggen met tomatensaus en kaas. In dit geval hebben we de veelgebruikte mozzarella vervangen door geraspte Parmezaanse kaas, wat een heerlijke smaak geeft. Pecorino is ook een goede optie. Met deze ingrediënten zijn deze mini-pizza’s al erg lekker, maar als je wilt, kun je ze voor het bakken nog naar smaak aanvullen met bijvoorbeeld wat stukjes olijven, stukjes tonijn, stukjes worst of andere ingrediënten die je lekker vindt en die je in huis hebt.

Deze keer gaan we de tomatensaus op smaak brengen met een beetje versgehakte basilicum, maar als je dat niet in huis hebt, kun je ook gedroogde oregano of tijm gebruiken.

De mini-courgettepizza’s moeten vers worden geserveerd, maar zoals je in de volgende stap-voor-stap-uitleg zult zien, zijn ze in een handomdraai klaar, dus in een mum van tijd staan ze op tafel. Ze zijn ideaal als aperitiefhapje of als lichte, smakelijke en erg leuke avondmaaltijd.

Informatie over het recept

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 20 minuten
  • Porties: 4
  • Categorie: aperitief
  • Type keuken: internationaal
  • Calorieën per portie (kcal): 52

Ingrediënten voor mini-courgettepizza’s

  • 1 courgette
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Half glas tomatensaus
  • 5 blaadjes basilicum of oregano (en een beetje extra om te serveren)
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je mini-courgettepizza’s

Verwarm eerst de oven voor op 200 °C. Was ondertussen 1 courgette, snijd deze in plakjes van 1 cm dik, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op een bakplaat.

Meng een half glas tomatensaus met 5 fijngehakte basilicumblaadjes en bedek de courgetteplakjes met dit mengsel. Als je geen basilicum hebt, is het ook erg lekker met een beetje gedroogde oregano.

Verdeel 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas over de tomaat. Op dit moment kun je naar smaak nog andere ingrediënten toevoegen, zoals een beetje verkruimelde tonijn of stukjes vleeswaren naar keuze.

Bak de courgettepizza’s 15 minuten in de oven op 200 ºC, tot ze goudbruin zijn.

Serveer deze heerlijke, versgebakken minipizza’s, gegarneerd met wat extra gehakte basilicum.

Eenvoudige samenvatting van de bereiding

  1. Snijd de courgette in plakjes
  2. Bedek met tomatensaus gemengd met basilicum en oregano
  3. Verdeel de kaas erover
  4. Bak de mini-courgettepizza’s 15 minuten op 200 ºC
  5. Serveer ze vers uit de oven, versierd met basilicum
Delen: