Met ingrediënten die u vast en zeker in huis heeft, is deze mandarijnaart een eerbetoon aan een recept van Italiaanse oorsprong dat een klassieker is geworden in de keuken van de Río de la Plata, waar het op koude dagen bij een kopje mate wordt geserveerd.
Winteravonden zijn nog gezelliger met een heerlijke zelfgemaakte traktatie die in een paar minuten klaar is en met ingrediënten die iedereen in huis heeft. Volg de stap-voor-stap instructies en maak de mandarijentaart die slechts twee kopjes bloem en een ei nodig heeft.
Het originele recept is afkomstig uit Italië en kwam tijdens de immigratiegolven aan het begin van de 20e eeuw naar ons land. Toen ze hier aankwamen, pasten de immigranten het recept aan en maakten ze het geschikt voor de ingrediënten die beschikbaar waren. Van daaruit werd het zo populair in ons land en dat het tegenwoordig een van de favoriete zoete gerechten is om ’s ochtends of ’s middags bij de mate te eten.
Recept voor de snelle mandarijnaart
Ingrediënten
- 2 kopjes zelfrijzend bakmeel.
- 1 ei.
- 200 g suiker.
- 3 mandarijnen.
Stap voor stap:
- Mix de mandarijnen en verwarm tegelijkertijd de oven voor op 180 °C.
- Klop in een kom het ei en de suiker tot een glad mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe.
- Voeg terwijl je de droge ingrediënten toevoegt het mandarijnsap toe.
- Als het mengsel homogeen is, giet je het in een beboterde cakevorm.
- Bak 35 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een tandenstoker in te prikken.
- Haal de cake 10 minuten na het einde van de baktijd uit de oven.
Extra tips:
- Open tijdens het bakken de oven niet om te voorkomen dat de cake rauw blijft.
- Bestrooi de cake met poedersuiker wanneer je hem uit de oven haalt.