Met 5 ingrediënten en in minder dan 10 minuten: het eiwitrijke en verfrissende diner om van te genieten in de zomer.

Als je op zoek bent naar lichte en gezonde dinerideeën voor de komende zomermaanden, dan is deze salade een goed alternatief.

In de zomer snakken we naar verfrissende gerechten om de typische warme dagen in Spanje door te komen en om ons te helpen ons gewicht onder controle te houden, vooral in een tijd waarin excessen vaak voorkomen. Je kunt recepten gebruiken zoals deze, die in 5 minuten klaar is, of de perfecte sandwich, volgens Luis Alberto Zamora, Nutrimán. Daarnaast moeten we rekening houden met de rol van eiwitten, omdat ze ons verzadigen en ons organisme verzorgen.

Als je op zoek bent naar een eiwitrijk en verfrissend diner voor de warme maanden, dan raden we je het onderstaande aan. Het bevat voedingsmiddelen die bekend staan om hun hoge eiwitgehalte en ze passen perfect in een gemeenschappelijk gerecht, waardoor een ongelooflijke mix van smaken ontstaat.

Salade van zalm, kabeljauw en komkommer

Deze salade bevat zalm en kabeljauw, twee ingrediënten die populair zijn omdat ze onder andere rijk zijn aan proteïnen. Er zit ook komkommer in, die een extra verfrissend tintje aan je gerecht geeft, en tomaat, een hoofdbestanddeel in dit soort gerechten.

Nog een voordeel van dit recept is dat het in minder dan 10 minuten klaar is. Het is ook zoutloos, omdat de zalm een zoute toets aan het gerecht toevoegt. Dus als je ook op zoek bent naar iets snels en gezonds, raden we je aan te beginnen met onze zalm, kabeljauw en komkommersalade.

Ingrediënten

  • Rucola
  • Zalm
  • Kabeljauw
  • Komkommer
  • Tomaat

Zo maak je salade van kabeljauw, zalm en komkommer

  1. Leg de rucola op een bord als basis en voeg de ingrediënten toe.
  2. Voeg versnipperde zalm en kabeljauw, gehakte komkommer en gehakte tomaat toe.
  3. Werk af met een drupje extra vierge olijfolie en meng om alle ingrediënten te combineren.

Waarom proteïne goed voor je is

Volgens het gezondheidsportaal Medline Plus zijn eiwitten voedingsstoffen die helpen om “botten, spieren en huid te versterken en te onderhouden”. Ze raden aan om ze elke dag te eten omdat “het lichaam ze niet op dezelfde manier opslaat als vetten of koolhydraten”, zeggen ze.

Wat betreft de vraag hoeveel proteïne je elke dag moet eten, legt de Clínica de la Universidad de Navarra in een artikel op haar website uit dat dit afhangt van factoren zoals leeftijd of lichamelijke conditie. Het instituut wijst er echter op dat de ideale hoeveelheid voor een volwassene tussen de 40 en 60 gram per dag ligt.

Er zijn veel recepten die je kunt maken om die aanbevolen hoeveelheid eiwitten te bereiken. Een voorbeeld is de salade die we hierboven hebben uitgelegd of het recept dat Manuel Rodrígo, chef-kok van restaurant Baobab, destijds voorstelde.

Delen: