Met 5 ingrediënten en in minder dan 10 minuten: een eiwitrijk en verfrissend diner om van te genieten in de zomer

Dit is een goed idee voor lichte en gezonde diners in de zomermaanden.

In de zomer hebben we zin in verfrissende gerechten om de typische intense hitte te doorstaan en ons gewicht onder controle te houden, vooral in een periode waarin overmatig eten vaak voorkomt. Je kunt gebruikmaken van recepten zoals deze, die in 5 minuten klaar is, of het perfecte broodje, volgens. Daarnaast moet je rekening houden met de rol van eiwitten, omdat ze ons een verzadigd gevoel geven en ons lichaam verzorgen.

Als je op zoek bent naar een idee voor een eiwitrijk en verfrissend diner voor de warme maanden, dan hebben we hier een suggestie voor je. Het bevat ingrediënten die bekend staan om hun hoge eiwitgehalte en die perfect samengaan in een gerecht, waardoor een ongelooflijke smaakcombinatie ontstaat.

Salade met zalm, kabeljauw en komkommer

Deze salade bevat zalm en kabeljauw, twee ingrediënten die onder andere populair zijn omdat ze rijk zijn aan eiwitten. Er zit ook komkommer in, die je gerecht een extra frisse toets geeft, en tomaat, een basis ingrediënt in dit soort gerechten.

Een ander pluspunt van dit recept is dat het in minder dan 10 minuten klaar is. Bovendien bevat het geen zout, omdat de zalm het gerecht al een zoute smaak geeft. Dus als u ook op zoek bent naar iets snels en gezonds, raden wij u aan om te beginnen met onze salade met zalm, kabeljauw en komkommer.

Ingrediënten

  • Rucola
  • Zalm
  • Kabeljauw
  • Komkommer
  • Tomaat
  • EVOO

Zo maak je een salade met kabeljauw, zalm en komkommer

  1. Leg de rucola op een bord en voeg de ingrediënten toe.
  2. Voeg de in stukjes gesneden zalm en kabeljauw, de gesneden komkommer en de in stukjes gesneden tomaat toe.
  3. Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie en meng alles goed door elkaar.

Waarom zijn eiwitten goed voor je?

Volgens de gezondheidswebsite Medline Plus zijn eiwitten voedingsstoffen die helpen bij het “versterken en onderhouden van botten, spieren en huid”. Ze raden aan om ze elke dag te consumeren omdat “het lichaam ze niet op dezelfde manier opslaat als vetten of koolhydraten”, zeggen ze.

Op de vraag hoeveel eiwitten je per dag moet consumeren, legt in een artikel op haar website uit dat dit afhankelijk is van factoren zoals leeftijd en fysieke conditie. De instelling geeft echter aan dat voor een volwassene een hoeveelheid tussen 40 en 60 gram per dag ideaal zou zijn.

Er zijn veel recepten waarmee je de aanbevolen hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt. Een voorbeeld is de salade die we hierboven hebben beschreven of het recept dat, chef-kok van restaurant, destijds heeft voorgesteld.

Delen: