Makkelijk als tussendoortje: de citroen- of sinaasappelpudding van met haar geheime trucje om hem perfect te laten lukken

Een Engelse pudding maken is heel eenvoudig en je kunt hem op smaak brengen met een vleugje sinaasappel of citroen. Lees het recept en verras je familie en vrienden.

Makkelijk voor bij de thee: de citroen- of sinaasappelpudding van met haar truc om hem altijd goed te laten lukken

Pudding is een van de meest klassieke bereidingen in de patisserie. Dit dessert is van Engelse oorsprong en werd in de 17e eeuw bedacht door mensen met een lage sociaaleconomische status die behoefte hadden aan voedsel. Daarom werd dit dessert in de loop van de geschiedenis het eenvoudigste en goedkoopste dessert om te bereiden.

Er zijn zelfs variaties op de ingrediënten en tegenwoordig wordt het bereid met citroen, sinaasappel, chocoladeschilfers of overgoten met chocolade. Een eindeloze variatie die past bij elke smaak en ideaal is om op elk moment van de dag van te genieten.

Influencer is een internetfenomeen en heeft met haar volgers het eenvoudige recept voor Engelse pudding gedeeld dat altijd lukt. Smaak sinaasappel, citroen of zelfs mandarijn zijn de varianten die de Youtuber op haar profielen heeft gedeeld.

De super sinaasappelpudding

Deze keer laat ons de kookplaat aanzetten en een super Engelse sinaasappelpudding bereiden. Ja, met heel veel sinaasappel. Ze heeft natuurlijk wel aangegeven dat je de hoeveelheid sinaasappel kunt verminderen als je niet wilt dat de smaak zo sterk is. Als je een andere smaak wilt, kun je de citrusvrucht gewoon vervangen. Bijvoorbeeld door citroen.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels. (Als je een minder intense smaak wilt, raden we aan om alleen het sap en de schil van één sinaasappel te gebruiken).
  • 2 kopjes zelfrijzend bakmeel (kan ook worden vervangen door gewone bloem en 2 theelepels bakpoeder).
  • 1 kopje suiker.
  • 3 eieren.
  • 1 kopje neutrale olie (zonnebloem- of maïsolie).

Stap voor stap

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren met de suiker tot ze schuimig en romig zijn.
  3. Voeg een van de kopjes bloem toe en roer tot alles goed gemengd is. Dit deel en vanaf hier doe je met een spatel of lepel, niet met een mixer.
  4. Voeg het kopje olie toe en doe hetzelfde: roer tot alles gemengd is.
  5. Voeg de geraspte schil en het sap van de 2 sinaasappels toe.
  6. Voeg de laatste kop bloem toe tot alles goed gemengd is en er geen klontjes meer zijn.
  7. Bak de sinaasappelcake 45 minuten in de oven of tot hij goudbruin is. Je kunt ook een satéprikker in de cake steken. Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
Delen: