Kip met roomsaus, een supermakkelijk recept dat altijd in de smaak valt

Er gaat niets boven een goede saus om iets eenvoudigs om te toveren tot een onvergetelijk gerecht. Deze kip, langzaam gegaard met room en mosterd, heeft alles wat we zoeken in een hartverwarmende maaltijd: een milde smaak, een zachte textuur en precies genoeg pit om het onweerstaanbaar te maken.

Het wordt bereid met kipfilet, vloeibare room, een vleugje Dijon-mosterd, boter, zout, peper en een scheutje honing voor een vleugje zoetigheid.

Eerst wordt het vlees goed bruin gebakken, zodat het van binnen sappig en van buiten goudbruin is. Vervolgens worden de mosterd en de room toegevoegd en wordt alles op een laag vuur gestoofd tot de saus indikt en de smaken goed intrekken. Het resultaat is een smeuïg, smakelijk en zeer veelzijdig gerecht. Wilt u het thuis bereiden? Noteer dan ons recept:

Ingrediënten

  • Kipfilet2
  • Knoflookpoeder theelepel1
  • Zout
  • Gemalen peper
  • Tarwebloem
  • Olijfolie eetlepels2
  • Boter van Central Lechera Asturiana, eetlepels4
  • Kippenbouillon, een half glas
  • Vloeibare kookroom van Central Lechera Asturiana,250 ml
  • Dijonmosterd,2 eetlepels
  • Honing,1 eetlepel
  • Peterselie

Zo maak je kip in roomsaus

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

  • Totale bereidingstijd: 40 min
  • Bereiding:5 min
  • Kooktijd:35 min

Snijd eerst de kipfilets in de lengte doormidden, zodat u van elke filet twee dikke filets krijgt. Snijd deze filets vervolgens in de breedte doormidden, zodat u kleinere stukken kip krijgt.

Kruid het vlees met zout, peper en knoflookpoeder en bestrooi het goed met bloem.

Meng in een pan twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels boter en bak, wanneer deze heet is, de kipfilets 4 minuten aan elke kant. Zet apart.

Giet de kippenbouillon in dezelfde pan en roer goed door. Voeg de rest van de boter, de mosterd en de honing toe en meng op laag vuur tot een homogene saus ontstaat.

Giet de room erbij en laat 5 minuten op middelhoog vuur koken. Voeg de kip toe en laat alles samen 15 minuten op laag vuur koken. Serveer bestrooid met gehakte peterselie.

Wat serveer je bij kip met roomsaus?

Wij hebben een eenvoudige maar heerlijke bijgerecht gemaakt dat perfect past bij dit kiprecept: huisgemaakte aardappelpuree en gekookte sperziebonen. Maar de saus is zo lekker dat je deze kipfilet met roomsaus ook kunt serveren met je favoriete pasta of gekookte rijst.

Delen: