Deze cake is een echte traktatie voor liefhebbers van zoetigheid. Hij is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Bovendien is hij licht en hoeft hij niet gebakken te worden. Je kunt deze lekkernij zelfs doordeweeks maken. Hij is perfect als dessert.
Deze lekkernij kan een dessert of een cake zonder bakken worden genoemd. Eén ding is zeker: het is eenvoudig te maken en erg lekker. Ik heb het ter plekke bedacht en het bleek een schot in de roos. De combinatie van een kruimelige bodem, slagroom, sappig fruit en een luchtige topping is gewoonweg verrukkelijk.
De bodem voor een cake zonder bakken maak ik meestal van verkruimelde koekjes en boter. Deze keer heb ik echter niet voor boter gekozen, maar voor witte chocolade en een beetje melk. Hierdoor kreeg de cake een diepe smaak en paste hij perfect bij de andere ingrediënten. Het gaf ook het hele dessert een zoete smaak, omdat er maar weinig suiker aan de bovenkant is toegevoegd.
Hoe maak je een luchtige cake zonder bakken?
Ik begin met het maken van de bodem van de luchtige cake zonder bakken. Nadat ik de vorm met het deeg heb gevuld, zet ik deze in de koelkast. Terwijl de bodem opstijft, maak ik de slagroom. Ik voeg er ook een beetje gelatine aan toe, zodat deze niet gaat schiften en mooi blijft staan. Nadat ik de slagroom op de koekjesbodem heb verdeeld, bestrooi ik het geheel met frambozen en gepofte rijst. Na 2-3 uur koelen is de taart klaar om geserveerd te worden.
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 150 g kruimelige koekjes (bijv. boterkoekjes, biscuits)
- 100 g witte chocolade
- 1-2 eetlepels melk
Voor de bovenkant:
- 2 theelepels gelatine
- 400 ml slagroom 30%
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1 kopje frambozen
- 1 kopje gepofte rijst
Bereiding
- Bereiding van de bodem Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller. Smelt de chocolade in een au bain-marie samen met de melk. Voeg de verkruimelde koekjes toe en meng alles goed door elkaar. Bedek de bodem van een kleine bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Zet een half uur in de koelkast.
- Afwerking van de taart Week de gelatine in 3 eetlepels koud water en verwarm tot het gesmolten is. Klop de gekoelde room met de vanillesuiker stijf. Mix op lage snelheid met de vloeibare gelatine. Verdeel het mengsel over de bodem en strijk het glad. Bestrooi met frambozen en rijst. Dek af en zet 2-3 uur in de koelkast.
Een andere versie van een luchtige cake zonder bakken
Een luchtige cake zonder bakken kan ook iets anders worden gemaakt. Om de witte massa nog romiger te maken, kan de opgeklopte room worden gemengd met mascarpone. De gepofte rijst kan worden vervangen door zoete ontbijtgranen. Een andere goede optie is om de cake te bestrooien met verkruimelde biscuitjes.