Hoe maak je de originele Italiaanse caprese salade, snel en vol van smaak

Het mediterrane dieet is een van de meest gewaardeerde diëten ter wereld en vormt de basis van de keuken, maar ook van die van andere buurlanden, zoals Italië, waarmee we gastronomisch gezien grote overeenkomsten vertonen. Bovendien zijn veel Italiaanse recepten perfect in ingeburgerd, zoalsde spectaculaire caprese salade, ideaal voor deze zomerdagen.

De caprese salade is een van de bekendste recepten van Italië en tegelijkertijd een van de eenvoudigste, mits er een goede selectie van ingrediënten wordt gemaakt om de smaak ten goede te komen.

De salade komt oorspronkelijk van het eiland Capri en is vooral populair in het Middellandse Zeegebied. Een van de theorieën over de oorsprong is dat het een patriottisch gerecht is, omdat de kleuren van de ingrediënten van de salade de kleuren van de Italiaanse vlag vormen. Maar dat is niet de enige theorie. Er wordt ook gezegd dat het een creatie was van een chef-kok van het eiland om toeristen in het begin van de 20e eeuw een licht recept aan te bieden. Iedereen mag kiezen welke theorie hem het meest aanspreekt.

Door zijn eenvoud is de caprese salade een perfect voorgerecht om van te genieten voordat u het hoofdgerecht aanvalt. Bovendien is het een fris en smaakvol recept als de ingrediënten van goede kwaliteit zijn. Het beste? Het is snel klaar en helemaal niet ingewikkeld.

Het originele recept voor caprese salade

Aantal personen 4 pax.

Tijd 15 min.

Moeilijkheidsgraad Laag

Ingrediënten

  • 4 rijpe tomaten
  • Verse mozzarella
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Bereid de tomaten en de mozzarella Was de tomaten en de basilicumblaadjes en droog ze goed af.Snijd de tomaten in niet te dunne, maar ook niet te dikke plakjes.Snijd de mozzarella op dezelfde manier en laat het overtollige vocht uitlekken.
  2. Serveer en smullen maar! Leg een plakje tomaat afwisselend met een plakje mozzarella op een bord, zodat er een soort cirkel ontstaat.Leg de verse basilicumblaadjes eroverheen.Besprenkel met een scheutje olijfolie.Voeg peper en zout naar smaak toe en het gerecht is klaar om te serveren.

De perfecte antipasti voor de zomer

De caprese salade is een van de bekendste antipasti van Italië, wat wij een voorgerecht noemen, vooral in de lente en zomer, omdat het een fris recept is en de tomaten dan op hun best zijn (en het lekkerst smaken).

Hoewel het originele recept het recept is dat we u hebben laten zien, zijn er bepaalde ingrediënten die naar smaak kunnen worden toegevoegd. Sommigen voegen bijvoorbeeld een beetje oregano toe aan de dressing of een scheutje balsamicoazijn of azijn uit Modena.

Delen: