Klik op een logo voor meer informatie
Klik op een logo voor meer informatie
HIVOS staat voor Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking. Een ontwikkelingsorganisatie die staat voor emancipatie, democratisering en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Hivos gelooft in de kracht van mensen en zoekt naar innovatieve oplossingen.
Wij verkopen in De Ark tweedehands boeken, tijdschriften, cd’s, dvd's, video’s enz. De opbrengst wordt besteed aan projecten voor bestrijding van kinderarbeid. Hivos is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag van 09.30 uur tot 16.00 uur. Inbrengen van boeken graag alleen op zaterdagmiddag. Contactpersoon: Lia Emous 0342-422383 e-mail: hivos.barneveld@gmail.com Voor meer informatie: www.hivos.nl of via onze facebookpagina
Nieuw partnerproject voor Hivos-boekwinkel
Met ingang van april 2016 gaat de opbrengst van de Hivos-boekwinkel in De Ark naar een nieuw partnerproject in Oeganda. Het project richt zich op Kasubi, een van de armste wijken van de hoofdstad Kampala. Hier werkt de organisatie NASCENT sinds vorig jaar aan de ontwikkeling van een kinderarbeidvrije zone. Dat is een gebied waar leerkrachten, lokale autoriteiten, werkgevers, ouders en kinderen samenwerken om alle kinderen uit het werk te halen en naar school te brengen. Tijdens bijeenkomsten en huisbezoeken wordt samen met  alle betrokkenen toegewerkt naar een nieuwe norm: "geen kind hoort te werken, ieder kind heeft recht op goed onderwijs". Het onderwijs zelf wordt verbeterd en volwassenen leren dat zij ook zonder het inkomen van hun kinderen kunnen rondkomen. Dankzij goed basisonderwijs krijgen kinderen de kans om hun toekomst in eigen hand te nemen. Het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking ondersteunt dit project via Hivos. En iedereen die iets koopt in de Hivos-winkel helpt dus ook een stukje mee aan de toekomst van kinderen in Oeganda. Zo werken we verder aan millenniumdoel 2: alle kinderen gaan naar school.