Het recept voor sinaasappelpudding zonder boter en met slechts vijf ingrediënten

Dit zoete gerecht is ideaal om thuis te bereiden; het kost niet veel tijd, is goedkoop en voldoende voor het hele gezin.

De winter is het favoriete seizoen om verschillende huisgemaakte lekkernijen te bereiden en er zonder schuldgevoel van te genieten. De warmte van thuis nodigt uit om zoete dingen te proeven en een van de typische gerechten is sinaasappelcake, een gemakkelijk, overvloedig en goedkoop gerecht dat u met slechts vijf ingrediënten kunt maken. Ontdek hoe.

Eenvoudig recept voor sinaasappelpudding

Ingrediënten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Schil en sap van twee sinaasappels
  • 250 g suiker
  • 200 g margarine op kamertemperatuur
  • 3 eieren

Stap voor stap:

  • Vet een cakevorm in met margarine of olie.
  • Prak de margarine in een kom met een vork tot een romig mengsel.
  • Voeg de suiker en de eieren toe. Klop tot een homogeen mengsel.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil en het sap toe.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot een glad beslag ontstaat.
  • Giet het beslag in de vorm en bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, of tot een satéprikker in het midden droog uitkomt.

Extra tips:

  • U kunt enkele extra plakjes sinaasappel snijden en deze op de bodem van de bakvorm leggen voordat u het beslag erin giet.
  • Laat de cake na het bakken in de oven afkoelen, zodat hij niet inzakt.
Delen: