Cheesecake met dauw is een heerlijke taart die er prachtig uitziet en waar je na de eerste hap verliefd op wordt. Hij past bij elke gelegenheid, ongeacht het seizoen. In tegenstelling tot wat het lijkt, is de bereiding niet ingewikkeld, maar vereist wel wat meer tijd en een beetje geduld. Bekijk hoe je een waanzinnige cheesecake met dauw maakt en ontdek het recept voor deze heerlijke taart.
Wat heb je nodig voor een cheesecake met dauw?
Voor het maken van een heerlijke zelfgemaakte cheesecake, versierd met dauwdruppels, heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig. De lijst is in drie delen opgesplitst, omdat de cheesecake uit evenveel lagen bestaat. Je hebt dus ingrediënten nodig voor het kruimeldeeg voor de bodem, de kaasvulling en de meringue. Alle ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en het hele jaar door te koop.
Wat heb je dus nodig om een smaakvolle cheesecake met dauw te bakken? Deze producten zijn onmisbaar:
- ingrediënten voor het kruimeldeeg – tarwebloem, poedersuiker, boter, bakpoeder, ei en eidooiers
- ingrediënten voor de kaasvulling – gemalen kwark, melk, suiker en vanillesuiker, puddingpoeder, eieren en eidooiers, olie
- ingrediënten voor de meringue – eiwitten, poedersuiker
Hoe maak je een cheesecake met dauw?
Het recept voor een cheesecake met een laagje kleine druppeltjes die op dauw lijken, is niet moeilijk. Het kost echter wel wat meer tijd. De stappen worden nauwkeurig beschreven, maar haast en nervositeit zijn niet aan te raden.
Om de cheesecake te laten slagen en het dauwlaagje te krijgen, moeten de eiwitten en de suiker voor de meringue vrij lang worden opgeklopt. Het mengsel moet erg dik en glanzend zijn. Na het bakken moet de cheesecake uit de oven worden gehaald en een uur worden laten staan. Na een half uur begint er dauw op te verschijnen. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake er prachtig uitziet, alsof hij uit de beste banketbakkerij komt.
Hoe maak je een cheesecake met dauw thuis? Dit heerlijke zoete gebak wordt in verschillende stappen bereid.
- 1 stap – het kneden en bakken van de bodem van kruimeldeeg
- 2 stap – het bereiden van de kaasvulling, deze op de kruimelige bodem verdelen en bakken
- 3 stap – het bereiden van de meringue, deze op de kaasvulling verdelen en bakken
- 4 stap – de cheesecake laten afkoelen en wachten tot er dauw ontstaat
Hoe serveer je cheesecake met dauw?
Heerlijke zelfgemaakte cheesecake met dauwdruppels is een perfect huisgebak dat zal betoveren met zijn uiterlijk en smaak. Het is een veelzijdige cake die geschikt is voor elke gelegenheid, ongeacht het seizoen. Het is een idee voor een dessert na een familiediner. Cheesecake met dauw kan worden geserveerd op naamdagen en feestdagen. Het kan zelfs een verjaardagstaart vervangen. Cheesecake met dauw is een veelzijdige cake die altijd en door iedereen wordt gewaardeerd.
INGREDIËNTEN
- kruimeldeeg:
- 250 g tarwebloem
- 150 g koude boter
- 60 g poedersuiker
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 1 theelepel bakpoeder
- Kaasvulling:
- 1 kg gemalen kwark
- 3 glazen melk
- 1 glas suiker
- 1/2 glas plantaardige olie
- 2 pakjes suikervrije vanille- of roombuddingpoeder
- 2 eieren
- 4 eidooiers
- 2 eetlepels suiker met echte vanille
- Bisschopspoon:
- 1 kopje suiker
- 6 eiwitten
BEREIDING STAP VOOR STAP
- Doe de bloem, het bakpoeder en de poedersuiker in een kom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en meng de ingrediënten tot een kruimeldeeg.
- Voeg het ei en de eidooiers toe. Kneed het deeg krachtig tot een gladde massa.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap en leg deze in de vorm. Prik met een vork op verschillende plaatsen gaatjes in het deeg.
- Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven op 180 °C. Bak ongeveer 10 minuten.
- Breek de eieren in een mengkom. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Mix tot een luchtig mengsel.
- Voeg al roerend geleidelijk de kwark toe. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Doe de puddingpoeders in de melk en meng goed. Giet dit voorzichtig bij het kaasmengsel en mix op lage snelheid.
- Giet de olie erbij en mix kort tot alles goed gemengd is.
- Giet het kaasmengsel op de voorgebakken kruimelige bodem.
- Zet de vorm terug in de oven, verwarmde tot 180 °C, en bak 45 minuten.
- Klop de eiwitten met de suiker tot een zeer dik en glanzend mengsel. Verdeel de meringue over het kaasmengsel. Strijk de bovenkant glad of maak er patronen in.
- Zet de vorm in een oven voorverwarmd op 150 °C en bak 15 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Na ongeveer 30 minuten verschijnen er druppeltjes dauw.