Yoghurtpannenkoeken zijn eenvoudig te maken en erg lekker!
Zoete pannenkoeken zijn een geweldig idee voor het ontbijt, een heerlijk dessert of een origineel voorgerecht. Dit recept wijkt een beetje af van het klassieke recept. In plaats van melk wordt er een heel ander ingrediënt aan het pannenkoekenbeslag toegevoegd, waardoor ze erg lekker zijn. Yoghurtpannenkoeken zijn een nieuwigheid die nu de Poolse keuken verovert. Hier is een eenvoudig en snel recept voor pannenkoeken met natuurlijke yoghurt.
Kun je pannenkoeken maken met natuurlijke yoghurt?
Als je je afvraagt of je yoghurt in plaats van melk aan pannenkoeken kunt toevoegen, vind je het antwoord in dit eenvoudige recept. Het bereiden van yoghurtbeslag voor pannenkoeken is niet moeilijk en lijkt op het traditionele recept. Pannenkoeken met natuurlijke yoghurt zijn luchtig en iets dikker. Ze zijn zacht en hebben een lichtzoete smaak. Daarom passen ze het beste bij fruit, jam en zoete kwarkcrèmes.
Waarmee maak je yoghurtpannenkoeken?
Om volgens dit recept veel zachte, zoete pannenkoeken te maken, moet je een aantal basisingrediënten kopen. De lijst met ingrediënten is niet lang en de benodigde ingrediënten zijn zowel in kleine als grote winkels verkrijgbaar. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Misschien heeft u ze allemaal al in huis, zodat u niet eens naar de winkel hoeft.
Wat heeft u nodig om zelf pannenkoeken zonder melk te maken? De lijst met ingrediënten bevat zes producten en bakolie.
- Droge ingrediënten – tarwebloem, suiker, bakpoeder
- Vloeibare ingrediënten – eieren, natuurlijke yoghurt, bruisend water
Hoe maak je yoghurtpannenkoeken?
Het recept voor lekkere zelfgemaakte pannenkoeken met yoghurt is niet ingewikkeld. De bereiding is hetzelfde als bij klassieke recepten. Hoe maak je pannenkoeken met yoghurt in een koekenpan? Kies gewoon dit eenvoudige recept en binnen een half uur kun je genieten van de heerlijke smaak van zelfgemaakte pannenkoeken met natuurlijke yoghurt.
De eerste stap is het bereiden van het pannenkoekenbeslag met yoghurt en dit een kwartier laten rusten. Door het rusten zwelt de bloem op en wordt het beslag soepel. Pannenkoeken van gerust beslag bakken ook beter. Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en bak het beslag tot pannenkoeken. Klaar!
INGREDIËNTEN
- 200 g natuurlijke yoghurt
- 2/3 glas bruisend water
- 3/4 glas tarwebloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel suiker
- een snufje bakpoeder
- olie om te bakken
BEREIDING STAP VOOR STAP
- Zeef de tarwebloem, suiker en bakpoeder in een kom. Voeg de eieren, sodawater en natuurlijke yoghurt toe. Meng de ingrediënten tot een glad deeg.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin porties deeg tot dunne pannenkoekjes. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
- Serveer met vers seizoensfruit, slagroom of zoete kwark.