Geen ijs of vla: hoe maak je een dessert zonder oven met het populairste fruit

Stap voor stap instructies voor dit recept met slechts enkele ingrediënten.

De banaan ontbreekt in geen enkele groentewinkel in. Het is bovendien een van de meest gegeten vruchten ter wereld. Door zijn textuur en smaak is hij ideaal voor het bereiden van een dessert. In dit geval een romige mousse.

Dit dessert is een manier om rijpe bananen te gebruiken die vaak niet meer thuis worden gegeten.

De mousse kan alleen worden geserveerd of met chocoladeschilfers, gedroogde vruchten of een toefje slagroom. Bovendien hoeft u de oven niet te gebruiken om het te bereiden.

Huisgemaakte bananenmousse (voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 200 ml slagroom (slagroom)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-essence (optioneel)
  • 2 eiwitten (optioneel, voor een luchtigere mousse)

Bereiding:

  1. Schil de bananen en prak ze goed met een vork of pureer ze tot een gladde puree. Voeg het citroensap toe om bruinkleuring te voorkomen en zet apart.
  2. Klop de slagroom met de suiker tot een stevige massa, zoals voor slagroom. Zet koud weg.
  3. (Optioneel) Klop de eiwitten stijf. Dit zorgt voor een luchtigere textuur, maar kan worden weggelaten als u geen rauwe eieren wilt gebruiken.
  4. Voeg de bananenpuree toe aan de opgeklopte room met ronddraaiende bewegingen. Als je eiwit gebruikt, voeg dit dan op het laatst voorzichtig toe.
  5. Verdeel de mousse over individuele glazen of potjes en zet deze minstens 2 uur in de koelkast voordat je ze serveert. Je kunt de mousse garneren met chocoladeschilfers, plakjes verse banaan, cacaopoeder of gehakte noten.
Delen: