Een ideale variant voor wie eens iets anders wil zonder al te veel gedoe.
Cannelloni is een klassieker, vooral op zondag. En hoewel ze meestal worden gevuld met gehakt, groenten of ham en kaas, is er een versie die gemakkelijk te maken en heerlijk is. Het gaat om cannelloni met spinaziedeeg en een vulling van ricotta, peer en blauwe kaas.
Het deeg van deze cannelloni wordt gemaakt met gekookte en gepureerde spinazie, wat kleur en extra voedingswaarde geeft. Het resultaat is een dun en soepel deeg dat met de hand of met een machine kan worden uitgerold. Het wordt in kokend water gekookt voordat het wordt gevuld.
De vulling wordt gemaakt met goed uitgelekte ricotta, geraspte peer en verkruimelde blauwe kaas. Aan dit mengsel kan een beetje nootmuskaat of witte peper worden toegevoegd. Het resultaat is een romige en zeer aromatische vulling.
Om de cannelloni te maken, moet een portie van de vulling op elk vel voorgekookte deeg worden gelegd. Vervolgens rolt u de cannelloni op en legt u ze in een ovenschaal. Over de cannelloni giet u een lichte witte saus of tomatensaus. Een andere goede idee is een saus van prei of een bechamelsaus met mosterd.
Ingrediënten voor 12 cannelloni
Voor het spinaziedeeg (12 vellen):
- 100 g gekookte en goed uitgelekte spinazie
- 200 g bloem type 0000
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 1 snufje zout
Voor de vulling:
- 400 g uitgelekte ricotta
- 1 rijpe peer, geraspt of in kleine blokjes gesneden
- 80 g blauwe kaas
- Witte of zwarte peper
- 1 eetlepel gehakte walnoten
- Nootmuskaat
Dit recept bevat in totaal ongeveer 1800 calorieën, inclusief deeg en vulling. Ricotta, blauwe kaas en bloem zijn de meest calorierijke ingrediënten.