Geen chocolade of kokos: het recept voor gezonde zelfgemaakte ijsjes die je moet leren maken om de hitte in de zomer te bestrijden

De zomer is geen zomer zonder recepten als salmorejo of gazpacho, of stevige salades. Ook drankjes als piña colada, een cocktail van Puerto Ricaanse oorsprong en een van de meest geprezen cocktails, mogen niet ontbreken. Maar we mogen ook het ijs niet vergeten, dat heerlijke hapje dat ons de rest van de dag verkoeling biedt zodra we het proeven. Dit dessert is erg geliefd in Aragón en in heel Spanje en is favoriet bij zowel volwassenen als kinderen. Er zijn talloze smaken: van de klassieke vanille tot onwaarschijnlijke combinaties zoals popcorn en chocolade, die vorig jaar een ware rage was.

Naast de smaken is er ook ijs in verschillende vormen, zoals het ijsje op een stokje, een klassieker uit onze kindertijd die ook bij de nieuwe generaties steeds meer fans krijgt. Bovendien hoef je niet naar de supermarkt te gaan om van een lekker ijsje op een stokje te genieten. Je kunt ze thuis maken en ze naar eigen smaak aanpassen met je favoriete ingrediënten. Dus als je de hitte wilt bestrijden met dit dessert, en dan ook nog eens in een gezondere versie, raden we je aan om dit artikel verder te lezen.

Zelfgemaakte fruitijsjes

Martha Delicious, een gastronomische influencer die vaak eenvoudige en gezonde recepten deelt, heeft enige tijd geleden een recept voor zelfgemaakte fruitijsjes gepost.

Gebruik voor de bereiding vormpjes om de juiste vorm te krijgen. Voor de ingrediënten heeft Martha Delicious gekozen voor klassiekers uit de zomermaanden: mango, perzik, kiwi en rode vruchten.

Ingrediënten

  • Een halve mango
  • ​1 kiwi
  • ​Mix van rode vruchten
  • ​Perzik (optioneel)

Zo maak je zelfgemaakte fruitijsjes

  1. Pureer een halve mango en doe dit in de ijsvormpjes. Zet ze 20 minuten in de vriezer.
  2. ​Pureer de kiwi en voeg na 20 minuten het fruit toe aan de vormpjes.
  3. Doe hetzelfde met het rode vruchtenmengsel. Als je een extra zoete smaak wilt, voeg dan een beetje perzik toe, aldus de bedenker van dit recept. Wacht drie uur tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.

De influencer raadt aan om de ijsjes onder warm water te houden zodra ze klaar zijn, zodat je ze gemakkelijker uit de vorm kunt halen. Volg de ingrediëntenlijst van de influencer of kies je favoriete fruit. Een idee zou kunnen zijnsinaasappel, meloen en ananas, een combinatie die zorgt voor een verfrissende en zomerse mix van contrasten.

Delen: