Gebak met bessen in de hoofdrol. Deze twee recepten zullen alle lekkerbekkers bekoren

Op dit moment hebben alle liefhebbers van lekker gebak met ongeduld gewacht. Het bosbessenseizoen is namelijk net begonnen. Deze ongelooflijk aromatische vruchten kunnen de smaak van zoetigheden op briljante wijze versterken. Hier zijn twee recepten met bosbessen in de hoofdrol die het proberen waard zijn. Om je vingers bij af te likken!

Perfecte bosbessenkoekjes met een vleugje vanille

Ingrediënten

Voor het maken van bosbessenkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig: 500 g gezeefde tarwebloem, 1 ei en 5 eidooiers van maat L op kamertemperatuur, 250 ml warme melk, 40 g verse gist (op kamertemperatuur), 120 g bakkerijsuiker, 110 g geklaarde boter (op kamertemperatuur), 2 eetlepels vanillepasta, 450 g bosbessen

Bereiding

Maak een gistmengsel door de verkruimelde gist te mengen met 125 ml melk, een theelepel suiker en een theelepel bloem. Laat dit tien minuten staan. Het mengsel moet gaan borrelen en in volume verdubbelen.

Klop het ei, de eidooiers en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de gist, de vanillepasta, de rest van de melk en het suiker-eimengsel toe aan de bloem. Meng alles en voeg de afgekoelde boter toe.

Begin met het kneden van het deeg, wat ongeveer vijftien minuten duurt. Het deeg moet erg elastisch worden. Dek het af met een linnen of katoenen doek en laat het een uur op een warme, tochtvrije plaats rijzen.

Leg het deeg na de aangegeven tijd op een werkblad, kneed het nog even door en vorm er een bal van. Verdeel het vervolgens in een tiental gelijke stukken. Druk elk stuk plat tot een cirkel en leg op de helft ervan een beetje bosbessen. Plak vervolgens de randen heel zorgvuldig dicht, net zoals bij het maken van pierogi.

Meng de ingrediënten voor de crumble. Begin met het rollen totdat er kleine, compacte stukjes ontstaan. Verdeel dit vervolgens over de broodjes. Laat de bosbessenbroodjes een half uur rijzen. Bak ze ongeveer 20-25 minuten op 180 graden.

Muffins met bosbessen en witte chocolade

 

Ingrediënten

Voor de muffins heb je de volgende ingrediënten nodig: 150 g boter, 150 g witte chocolade, 300 g tarwebloem, 3/4 kopje poedersuiker, een theelepel bakpoeder, een theelepel vanillepasta, 2 grote eieren, 170 ml melk, een handvol bosbessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter. Laat deze vervolgens afkoelen. Zeef de bloem in een kom en meng deze met het bakpoeder en de suiker. Breek de chocolade in kleine stukjes. Mix de eieren met de melk en de vanillepasta.

Voeg het mengsel toe aan de bloem zodra het volume begint toe te nemen en meng alles heel voorzichtig. Giet vervolgens de boter erbij, voeg de chocolade en bosbessen toe en meng opnieuw. Doe het beslag in muffinvormpjes. Bak de muffins ongeveer twintig minuten.

Delen: