Bladerdeeg met courgette is een heerlijk tussendoortje of een complete lunch, vooral op warme dagen. Het is licht, aromatisch en sterk kaasachtig, met twee soorten kaas – parmezaan en feta, waardoor het geheel lekker zout en licht pittig is. De knapperige randjes zorgen ervoor dat je meteen nog een stukje wilt!
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 2 kleine courgettes
- 200 g roomkaas
- 120 g fetakaas
- 60 g parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
Extra
- 1 eidooier om te bestrijken
- 2 eetlepels melk om te bestrijken
- maanzaad om te bestrooien
- sesamzaad om te bestrooien
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 2 kleine courgettes
- 200 g roomkaas
- 120 g fetakaas
- 60 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
Extra:
- 1 eidooier om te bestrijken
- 2 eetlepels melk om te bestrijken
- maanzaad om te bestrooien
- sesamzaad om te bestrooien
Bereiding
1. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 gelijke delen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze gelijkmatig in met een vork.
2. Smeer de roomkaas gelijkmatig over de bladerdeegvellen en laat ongeveer 3 cm vrij aan de randen. Bestrooi alles met de helft van de Parmezaanse kaas en vervolgens met de verkruimelde fetakaas.
3.Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, oregano en geperste knoflook. Meng alles goed door elkaar.
4.Leg de courgetteplakjes erop en bestrooi ze met de andere helft van de Parmezaanse kaas.
5.Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Meng in een kommetje het ei met de melk en bestrijk hiermee de randen van het deeg. Bestrooi ze met maanzaad en sesamzaad.
6.Zet het bladerdeeg met courgette in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak het 45-55 minuten op de middelste richel.
7.Haal het gerecht uit de oven en laat het 15 minuten op kamertemperatuur staan alvorens te serveren.