Ontdek stap voor stap hoe je dit recept voor coeliakiepatiënten bereidt, ideaal als tussendoortje.
Chocoladetaart is een ideale snack, lekker met een kopje thee of koffie. Er bestaat ook een glutenvrije variant, perfect voor iedereen.
Met dit recept maak je een luchtige, smeuïge en heerlijke taart. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je te werk gaat.
Zo maak je glutenvrije chocoladetaart
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 200 g suiker
- 150 ml neutrale olie (zonnebloem- of maïsolie)
- 200 ml plantaardige melk
- 100 g rijstmeel
- 50 g maïzena
- 50 g cassavezetmeel
- 50 g glutenvrije cacaopoeder
- 1 eetlepel glutenvrij bakpoeder
- 1 theelepel vanille-essence
Stap voor stap:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in met boter en bestrooi deze met rijstmeel of bekleed deze met bakpapier.
- Klop in een kom de eieren met de suiker tot het mengsel schuimig en helder is.
- Voeg de olie en de melk toe en meng tot alles goed is opgenomen.
- Zeef het rijstmeel, het maïszetmeel, het cassavezetmeel, de cacao en het bakpoeder. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het mengsel en klop met ronddraaiende bewegingen om het luchtig te houden.
- Doe het beslag in de bakvorm en bak 35-40 minuten of tot een satéprikker in het midden schoon komt.
- Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, zodat hij niet breekt.