Zeg vaarwel tegen olie: hoe maak je aubergines à la parmigiana in 30 minuten

Dit traditionele Italiaanse gerecht is een perfect alternatief om thuis te bereiden met weinig ingrediënten; het is een stevige maaltijd, goedkoop en een welkome afwisseling van het dagelijkse menu.

Aubergines à la parmigiana zijn ideaal om te bereiden op koude dagen. Dit warme gerecht biedt essentiële voedingsstoffen voor het lichaam dankzij de natuurlijke ingrediënten en is een snelle manier om te ontsnappen aan het dagelijkse menu. Ontdek hoe je ze in 30 minuten kunt bereiden zonder frituurolie.

Dit recept is van Italiaanse oorsprong. Het ontstond in Napels en verspreidde zich naar ons land dankzij de immigratiegolven van de twintigste eeuw. Tegenwoordig staat het vanwege zijn eenvoud en goede smaak op het menu van veel. Het lijkt op lasagne zonder deeg en bevat toegankelijke ingrediënten, zoals kaas, basilicum en tomatensaus.

Aubergines à la parmigiana: een gerecht met de smaak van Italië bij u thuis

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines.
  • 200 g tomatensaus.
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas.
  • 300 g verse mozzarella.
  • Zout, peper en basilicum naar smaak.
  • Grof zout.

Stap voor stap:

  • Schil de aubergines, snijd ze in plakjes en laat ze minstens vijf tot tien minuten in een kom met water en grof zout staan om de bittere smaak te verwijderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • Spoel de aubergines daarna af met veel water en droog ze met keukenpapier.
  • Bak de plakjes in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten goudbruin. Gebruik geen olie, zodat het gerecht gezonder blijft.
  • Giet de tomatensaus in een glazen schaal en leg er een laag aubergines op. Voeg vervolgens de mozzarella toe en bedek met saus. Leg er nog een laatste laag aubergines op, bedek met de rest van de tomatensaus en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Zet 20 minuten in de oven of tot de kaas aan de oppervlakte gratineert.
  • Als je het uit de oven haalt, garneer je het met basilicumblaadjes.

Recept voor aubergines à la parmigiana, klaar in 30 minuten

Extra tips:

  • Als de lasagne bijna klaar is om in de oven te gaan, bedek je de bovenkant met een mengsel van ei, melk en Parmezaanse kaas. Door de hitte wordt deze laag hard en knapperig.
Delen: