Ontdek hoe u deze twee producten kunt vervangen en zo een gezonde en koolhydraatarme versie kunt maken; stap voor stap, de trucs om in praktijk te brengen.
Pudding is een van de populairste gebakjes in ons land. Net als cake zijn ze gemakkelijk te bereiden en passen ze goed bij de mate van ’s middags, vooral in het koude seizoen. Ontdek hoe u een gezonde variant kunt maken met slechts drie ingrediënten, zonder bloem of suiker.
Het recept voor pudding vindt zijn oorsprong in Engeland, rond de 17e eeuw, en kreeg in de loop van de tijd andere varianten naargelang het Europese land dat het kopieerde. Hier in hebben we het als onderdeel van onze gastronomie overgenomen door bepaalde ingrediënten weg te laten, en vandaag is het een klassieker die het proeven waard is.
Engelse pudding is een typisch recept uit Engeland dat in de 20e eeuw populair werd onder.
Recept voor pudding zonder bloem of suiker
Ingrediënten:
- 1,5 kopje geraspte kokos zonder suiker.
- 1 kopje ongezoete gecondenseerde melk.
- 2 grote eieren.
- 1 theelepel bakpoeder.
Stap voor stap:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de eieren en de melk in een kom en klop tot een homogeen mengsel. Voeg het bakpoeder toe.
- Voeg de kokos toe en meng alles goed door elkaar.
- Wacht 10 minuten tot de kokos het vocht heeft opgenomen.
- Roer het mengsel door en doe het in een puddingvorm.
- Bak 35 tot 40 minuten in de oven tot het goudbruin is. Controleer voor het uit de oven halen of het gaar is door er met een tandenstoker in te prikken. Deze moet er schoon uitkomen.
Recept voor luchtige pudding met kokos
Extra tips:
- Voor een mooie hoogte scheidt u de eidooiers en klopt u de eiwitten stijf. Voeg vervolgens alles met roerende bewegingen toe.