Bladerdeeg met mangovulling: een taart die er fantastisch uitziet

Je hebt niet veel meer nodig dan bladerdeeg, mango en amandelen om deze indrukwekkende taart te maken waarmee je zeker indruk zult maken.

Het dessert dat we je vandaag brengen is er een die het verschil maakt. En wie dessert zegt, zegt ook snack, want deze plakjes bladerdeeg met mango zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens heerlijk en je maakt er altijd een goede indruk mee, net als de iconische appeltaart, de traditionele koektaart of de zoete chocoladetaart.

Het belangrijkste ingrediënt is bladerdeeg, dat je zelf thuis kunt maken of kant-en-klaar in de koeling kunt kopen, zodat het veel gemakkelijker en sneller gaat. Voor het geval je het nog niet wist: hitte en bladerdeeg gaan niet samen, dus haal het deeg pas uit de koelkast als je ermee aan de slag gaat. Naast de taart die je nu gaat zien, kun je nog andere heerlijke zoete recepten maken, zoals de taart Regina met bladerdeeg, de napolitanas de chocolate (chocoladekoekjes) of de hojaldre de crema de avellanas (bladerdeeg met hazelnootcrème), waar ook peren in zitten.

Als je denkt dat het recept ingewikkeld is, kan ik je alvast vertellen dat dat niet zo is. Je moet een deeg maken met amandelen, citroen en ei, en vervolgens de bladerdeegvellen hiermee vullen. Voeg vervolgens de mango toe en rol het rasterpatroon met een deegroller over de vellen die de taarten zullen bedekken. Bestrijk ze tot slot met losgeklopt ei en bak ze in de oven. Vergeet niet dat het belangrijk is dat de oven op de juiste temperatuur is wanneer je het bladerdeeg erin schuift.

Als de mangoband klaar is, kun je deze serveren met chocoladeroom. Andere desserts waar je deze band kunt gebruiken zijn chocoladeroom met slagroom, het eenvoudige dessert zonder oven met chocoladeroom en Maria-koekjes, de rustieke taart met chocoladeroom of de madeleines met chocoladeroom, die een ware sensatie zullen zijn als je ze op tafel zet, want ze zijn goddelijk.

Ingrediënten

  • 2 vellen gekoeld rechthoekig bladerdeeg
  • 2 mango’s
  • 250 gram rauwe amandelschilfers
  • 200 gram suiker
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 1 muntblad
  • chocoladeroom om te serveren

1. Snijd de mango

Schil de mango’s, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Snijd een helft in blokjes, bewaar deze voor de garnering en snijd de rest in plakjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.

2. Maak het deeg

Maal de amandelen fijn met de suiker. Was en droog de citroen, rasp de schil en voeg deze samen met 1 ei toe; meng tot een compact deeg met een textuur die lijkt op marsepein.

3. Vul de bladerdeeggebakjes

Rol het bladerdeeg uit en snijd elk vel doormidden. Verdeel het amandelmengsel over twee ervan en verdeel het goed, waarbij je een rand van ongeveer ½ cm vrij laat. Leg de plakjes mango op de vulling.

4. Maak het raster

Ga met de speciale rasterroller over de resterende stukken bladerdeeg, leg ze op de taartjes en druk de randen aan om ze te sluiten. Bestrijk het oppervlak met het resterende geklopte ei.

5. Bakken en garneren

Bak de taartjes ongeveer 25 minuten, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en garneer ze met de blokjes mango en de gewassen en gedroogde muntblaadjes. Serveer met de chocoladeroom in een apart schaaltje.

De truc

Als je geen rijpe mango’s kunt vinden, kun je de taart ook maken met goed uitgelekte ananas of perzik op siroop.

Meer recepten met mango

  • De mousse van mango en kwark wordt je favoriete dessert zodra je het proeft. Je moet eerst het vruchtvlees van de mango pureren met kaas, honing en gemalen amandelen, en vervolgens de koekjes fijnmalen voor de bodem. Klaar in 15 minuten.
  • Op zoek naar een taart zonder oven? De mango-cheesecake ziet er zo elegant uit en smaakt zo heerlijk en authentiek naar mango dat je zou denken dat je hem in een banketbakkerij hebt gekocht. Als je hem nog niet geproefd hebt, is dit een goede gelegenheid.
  • De sorbet van mango en witte chocolade is een van mijn favorieten vanwege de mangosmaak. Om hem te maken, moet je het vruchtvlees pureren, maar ook een paar blokjes apart houden voor de garnering. Als je wilt, kun je er ook een vleugje likeur aan toevoegen, zoals limoncello of cointreau (alleen niet als er kinderen meeten).
  • De mangotaart met room en pistachenoten is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Hij wordt bereid met biscuitgebak met een vleugje vanille-suiker en bedekt met een dikke laag banketbakkersroom, plakjes mango en pistachenoten.
Delen: