Geen ideeën voor de borrel vanavond? Laat u verleiden door dit recept voor olijven- en tijmbrood. Het is eenvoudig, snel en u hoeft niet uren te kneden.
Wilt u eens iets anders serveren bij het aperitief? Laat deze zomer de aperitiefkoekjes staan en ga voor heerlijke zelfgemaakte hapjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en veel voedzamer dan een zak chips.
Beschouw dit gezellige moment als een echte maaltijd en bied uw gasten verschillende hapjes aan die bij iedereen in de smaak vallen. Onlangs had de content creator @macuisineenthousiaste op Instagram het geweldige idee om een brood met olijven en tijm te maken.
Deze smaken doen denken aan zonnige dagen in Zuid-Frankrijk. En het is duidelijk dat deze culinaire combinatie superlekker is. Bovendien kunt u dit recept in een handomdraai maken. U hoeft het deeg niet te kneden.
In vijf minuten is het deeg klaar en hoeft u het alleen nog maar te bakken. Hieronder vindt u de gedetailleerde bereidingswijze.
Ingrediënten
- 600 g bloem
- 45 cl lauw water
- 5 g gedroogde bakkersgist
- 1 theelepel zout
- 1 pot olijven
- Verse of gedroogde tijm naar smaak
Zo maakt u dit heerlijke recept voor olijven- en tijmbrood zonder kneden
- Doe het lauwe water, de gist en de bloem in een kom.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Voeg vervolgens de in kleine stukjes gesneden olijven en de tijm toe.
- Roer alles grof door elkaar.
- Leg een schone theedoek over de kom.
- Zet het mengsel vervolgens een nacht in de koelkast.
- Haal de kom er de volgende dag uit en leg het deeg op uw werkblad. Bestrooi het werkblad eerst met bloem. “Het deeg plakt, dat is normaal”, legt de bedenkster van het recept uit.
- Smeer uw handen in met olie en kneed het deeg door het meerdere keren te vouwen.
- Leg de deegbal op bakpapier, doe alles in een braadpan en laat 1,5 uur rijzen.
- Bak het vervolgens ongeveer 35 minuten op 220 °C en daarna 15 minuten zonder deksel.
- Het is klaar. Laat afkoelen en smullen maar. Dit brood is ideaal als aperitief. Je kunt het in kleine stukjes of plakjes snijden en beleggen met verse kaas of andere ingrediënten naar keuze.