Hier zijn enkele eenvoudige ideeën voor als u eens iets anders wilt maken dan de klassieke gevulde eieren, een typisch zomers recept.
Die met tonijn zijn waarschijnlijk de eerste die iedereen te binnen schiet als we het over gevulde eieren hebben. We gaven je hier al het recept en enkele tips voor het bereiden van dit klassieke zomerse gerecht dat we om vele redenen zo lekker vinden: het is een van de gezondste manieren om van eieren te genieten (een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten), omdat ze gekookt worden gebruikt. Bovendien zijn ze in een handomdraai klaar, kunnen ze koud worden gegeten en zijn ze dus ideaal voor warme dagen. En alsof dat nog niet genoeg is, vindt iedereen ze lekker.
Ook de veelzijdigheid van dit recept vinden we erg interessant: de mogelijkheden voor gevulde eieren zijn bijna eindeloos, afhankelijk van de producten die we gebruiken. Dus, om een beetje uit de sleur te komen, volgen hier een tiental ideeën, als kleine voorbeeld.
Gevulde eieren met guacamole
Vul de eierhelften met een zachte guacamole gemaakt van avocado, limoen, koriander en een vleugje rode ui. Leg op elk ei een gekookte of gebakken garnaal voor een contrast in textuur en een zeesmaak. Een zeer frisse optie, ideaal voor de zomer of als voorgerecht bij een lichte maaltijd.
Eieren gevuld met hummus en gerookte paprika
Meng de eidooiers met klassieke hummus (van kikkererwten, tahini, citroen en knoflook) en breng op smaak met een beetje olijfolie. Vul de eieren en bestrooi ze met gerookte paprika. Ze hebben een milde, kruidige en exotische smaak, perfect voor wie op zoek is naar iets gezonds en anders. Als je van een pittige toets houdt, voeg dan een paar schijfjes jalapeño toe.
Gevulde eieren met topping van knapperig spek en bieslook
Bak of frituur een paar plakjes spek tot ze knapperig zijn en snijd ze in kleine stukjes. Maak de gevulde eieren op de klassieke manier, dat wil zeggen alleen met de eidooiers en mayonaise (je kunt een beetje mosterd toevoegen voor een intensere smaak en kleur). Hak de bieslook fijn. Serveer de eieren met de stukjes spek erover en de gehakte bieslook (perfect om het geheel een frisse toets te geven).
Gevulde eieren met currysmaak
Voeg een beetje milde kerriepoeder toe wanneer je de eidooiers met mayonaise mengt. Het resultaat is een romige vulling die liefhebbers van dit kruid zeker zullen waarderen. Als je een verfrissend contrast en extra textuur wilt, kun je ook wat blokjes groene appel aan de vulling toevoegen.
Garneer met een beetje paprikapoeder en verse kruiden.
Eieren gevuld met gerookte zalm en dille
Hak gerookte zalm fijn en strooi dit als topping over de klassieke gevulde eieren. Dille past uitstekend bij zalm, dus voeg ook een beetje toe. Het is een elegante en zeer smakelijke combinatie van ingrediënten. Voeg voor meer contrast een paar druppels citroensap of kappertjes toe.
Eieren gevuld met ansjovis en groene olijven
Nog een heerlijk idee om de gevulde eieren af te werken: versier elk ei met een reepje ingelegde ansjovis aan het ene uiteinde en een olijf aan het andere uiteinde. Je kunt de eieren op een bedje van slablaadjes serveren.
Gevulde eieren met rode biet en pistachenoten
Meng bij het bereiden van de eieren de eidooiers met gekookte gepureerde rode biet, een beetje mayonaise, zout en peper tot een roze crème. Vul de eiwitten met dit mengsel en garneer met wat gehakte pistachenoten.
Eieren gevuld met komkommer en garnalen
In dit geval laten we de eidooiers weg (die gebruiken we voor een ander gerecht). We vullen de eiwitten met een mengsel van in blokjes gesneden komkommer en stukjes gekookte garnaal, dat we vooraf met mayonaise mengen.
Gevulde eieren met een Mexicaans tintje
Aan de klassieke gevulde eieren voegen we op het einde nog wat totopos toe. Leg er één op elk ei en ze zijn perfect voor een knapperige textuur. Voeg er nog wat schijfjes jalapeño aan toe.
Gevulde eieren ‘voor kinderen’
Met weinig ingrediënten versieren we de eieren alsof ze een uilengezicht hebben. Volgens het voorbeeld op de afbeelding maken we de ogen met plakjes ontpitte zwarte olijven (in het midden plaatsen we twee heel kleine stukjes om de ogen af te maken); de snavel is een stukje rode paprika in de vorm van een driehoekje en de vleugels aan de zijkanten maken we met twee stukjes sla. Een leuk recept waar de kinderen zelf aan mee kunnen helpen.