Courgette kan op vele manieren worden bereid. Dit is het favoriete recept van onze Marmitons. Als de zomer aanbreekt, zweren ze bij dit recept voor een terrine met basilicum.
In de zomer zijn courgettes weer terug op ons bord. In deze periode van het jaar smaken ze veel beter dan normaal en is het dus het beste moment om ze te bereiden. Gratin en gebakken courgette zijn enkele van de onmisbare en gemakkelijk te bereiden recepten. Maar bij Marmiton waarderen onze lezers originaliteit.
Ze zijn dan ook dol op een heel andere bereiding: courgetteterrine met basilicum. Verrassend, maar zo lekker! Ze gaven dit recept 4,6 van de 5 sterren, wat het onbetwistbare succes ervan bewijst. Deze frisse, lichte en geurige terrine is een ideaal voorgerecht voor warme zomerdagen.
“Heerlijk! Heel fris! Geserveerd met een huisgemaakte tomatensaus is het heerlijk!“, ”Uitstekend!“, ”Heerlijk! Heel fris!“, ”Uitstekend recept. Iedereen vond het heerlijk.“, ”Ja, uitstekend, en koud nog lekkerder.”, luidden de reacties. Het is opnieuw een schot in de roos voor deze specialiteit op basis van courgette.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 kg courgette
- 20 cl verse room
- Zout
- Peper
- 1 bosje basilicum
- 6 eieren
Zo maakt u deze courgette-basilicumterrine, de favoriet van onze Marmitons
- Was de courgettes eerst grondig en snijd ze in dunne schijfjes of kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgettes op middelhoog vuur tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Leg ze als ze gaar zijn op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen en laat ze afkoelen.
- Breek de eieren in een kom en klop ze los zoals voor een omelet. Voeg vervolgens de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngehakte basilicum toe.
- Roer alles goed door elkaar en voeg de courgette toe.
- Giet het mengsel in een cakevorm, die u niet hoeft in te vetten.
- Zet de vorm in een grotere schaal gevuld met warm water om au bain-marie te bakken.
- Bak ongeveer 45 minuten op 210 °C (thermostaat 7) tot de terrine gaar is.
Laat even afkoelen. Smakelijk eten!