William Li, arts: “Slechts twee kopjes warme chocolademelk verdubbelen in een maand het aantal stamcellen dat door de bloedvaten circuleert.”

De gerenommeerde specialist, opgeleid aan de Universiteit van Harvard, bevestigt de enorme eigenschappen van bepaalde voedingsmiddelen als we ze goed weten te kiezen.

Er zijn ingrediënten die niet alleen een genot voor de zintuigen zijn, maar ook waardevolle voordelen voor de gezondheid bieden. Een van die voedingsmiddelen is cacao, dat ondanks zijn bekendheid een zeer interessant voedingsprofiel heeft, omdat het rijk is aan ijzer, mangaan, magnesium en vezels en een goede combinatie van enkelvoudig onverzadigde en verzadigde vetten bevat. Het bevat zelfs cafeïne en theobromine, en ook polyfenolen en flavonolen, die het een grote antioxidantwerking geven.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de consumptie ervan helpt bij het voorkomen van cardiometabole aandoeningen via verschillende mechanismen, zoals het verlagen van de bloeddruk of het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Dit wordt bevestigd door studies gepubliceerd in Nutrients, Archives of Internal Medicine, JAMA en The Journal of Nutrition.

Bovendien suggereert een recent onderzoek, gepubliceerd in The Journals of Gerontology: Series A, dat een eetlepel per dagontstekingen vermindert en de kracht en functionele capaciteit verbetert bij 50-plussers die een gezonde levensstijl hebben waarin lichaamsbeweging een belangrijke rol speelt. Dus ja, een eetlepel cacao aan je koffie toevoegen of een heerlijke chocolade maken kan wonderen doen voor je gezondheid.

De mening van een gerenommeerde arts

Slechts twee kopjes warme chocolademelk verdubbelen het aantal stamcellen dat door de bloedvaten circuleert en verdubbelen de weerstand van de bloedvaten in de loop van een maand”, bevestigt dr. William Li in een gesprek met zijn naamgenoot, dr. Rangan Chatererjee.

Maar voordat je je fantasie de vrije loop laat, moeten we je erop wijzen dat de uitstekende eigenschappen van een kop warme chocolademelk met een groot voorbehoud komen. De voordelen van deze drank zijn namelijk alleen effectief als het cacaogehalte hoog is, boven de 80% en idealiter 100%. Het kan helpen bij de vorming en het herstel van weefsels, maar niet elke soort chocolade is geschikt.

Deze inhoud is geïmporteerd van Instagram. Je kunt dezelfde inhoud mogelijk in een ander formaat vinden, of je kunt meer informatie vinden op hun website.

Je moet de kwaliteit van wat je koopt in de supermarkt controleren. Als de lijst met ingrediënten op het etiket van een product je afschrikt, leg het dan terug en zoek een ander product met zo min mogelijk ingrediënten”, legt de specialist uit.

“Om de gezonde chocolade te kopen waar we het over hebben, is het echt belangrijk om aandacht te besteden aan de details en de kwaliteit van wat we ons lichaam geven, want dat heeft invloed op hoe het lichaam op dat voedsel reageert”, concludeert dokter Li.

Delen: