IJs is de koning van de zomer. Zo simpel is het. Daarom is het vaak nodig om gezonde, goedkope en gemakkelijke manieren te vinden om het thuis te maken, zodat je het altijd bij de hand hebt voor de mogelijke (en aanhoudende) verzoeken van je kinderen en hun vriendjes. In die lijn ligt ook onze suggestie van vandaag voor het maken van zelfgemaakt bananenijs. Het is eenvoudig, lekker, snel klaar en gezond, waardoor het een perfecte keuze is voor de zomer.
Bananen zijn namelijk een van de meest geliefde fruitsoorten bij kinderen. Door hun smaak en het gemak waarmee ze gegeten kunnen worden, zijn ze een van hun favoriete fruitsoorten. Daarom is het maken van ijs met deze vrucht een veilige keuze. Vanwege de smaak en omdat het zo gezond is. Ook voor volwassenen natuurlijk.
Recept voor zelfgemaakt bananenijs
Ingrediënten
- 2 grote rijpe bananen
- 20 ml natuurlijke pindakaas zonder suiker en zonder zout
Bereiding
- Met de bananen Neem de rijpe bananen, schil ze en snijd ze in stukken. Hoe rijper ze zijn, hoe beter, want dan zijn ze zoeter. Doe ze in een diepvrieszak en leg ze ongeveer twee tot drie uur in de vriezer.
- Voor het mengsel: Haal het ijs uit de vriezer en doe het in de blender. Mix het goed tot een min of meer romig mengsel. Voeg dan de pindakaas toe en mix verder tot een homogene crème. Nu is het al klaar om te eten, maar we raden aan om het nog eens 30 minuten in de vriezer te zetten.Als we het weer in de vriezer zetten, kunnen we het in ijsvormpjes of hergebruikte yoghurtbekers doen, zodat het later makkelijker te eten is. Als we daar niet voor kiezen, kunnen we het op een bord eten, eventueel met een bolletje chocolade-ijs (bijvoorbeeld) of wat noten voor een knapperig accent.