Kent u de truc met de in tweeën gesneden aardappel, zodat uw vlees nooit meer aan de barbecue blijft kleven?

In de zomer is de barbecue koning. En alle tips die daarbij komen kijken zijn welkom. Dat geldt ook voor de truc met de in tweeën gesneden aardappel, die wonderen verricht.

In de zomer is de barbecue ons favoriete kooktoestel. Hij staat synoniem voor gezelligheid en we bereiden er alle grillgerechten die we maar willen. Vlees, vis of groenten, al dan niet gemarineerd, er is voor elk wat wils.

Omdat we dit apparaat zo vaak gebruiken, zijn alle tips welkom. Of het nu gaat om onderhoud of om het beter bereiden van voedsel, we vinden het geweldig om ze te ontdekken. En dat komt goed uit, want er is er een die vleesliefhebbers zeker zal aanspreken.

De aardappel-tip

Deze tip hebben we te danken aan content creator. Op zijn heeft hij een video gedeeld over barbecueën. Voor hem was dit een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan het bereiden van vlees op de barbecue.

Om te voorkomen dat het vlees aan het rooster blijft kleven, volstaat het om een aardappel te gebruiken. Ja, u leest het goed. “Een gewone aardappel die je in tweeën snijdt. Als het rooster van je barbecue heet is, wrijf je de aardappel er gewoon overheen”, legt hij uit.

Maar hoe kan een halve aardappel ervoor zorgen dat het vlees niet aan het rooster blijft kleven? Heel eenvoudig, dankzij het zetmeel. “Dankzij het zetmeel in de aardappel blijft het vlees niet meer kleven”, belooft hij. Nu weet u wat u moet doen bij uw volgende barbecue.

Delen: