Zin in een eenvoudig en smakelijk dessert? Ontdek het recept voor rustieke perziktaart, een zonnige lekkernij die perfect is voor een zomerse snack
De zomer is het beste seizoen voor taarten. Eenvoudig, rijk aan fruit, licht, een gouden snack. Ik hou van rustieke taarten die doen denken aan de taarten van onze grootmoeders, die snel de randen omvouwden. Voor een geslaagd vintage resultaat en een rijk deeg. We zijn het er toch over eens dat dat bijna het lekkerste deel van de taart is?
Ingrediënten.
- Voor het deeg:
- 230 g bloem
- 60 g amandelpoeder,
- een ei
- 160 g zachte boter
- 70 g bruine suiker
- een snufje zout.
Voor de perziken:
- 8 rijpe gele perziken
- 40 g bruine suiker
- het sap van een halve citroen
- amandelpoeder
- twee eetlepels jam.
Recept. We beginnen met het deeg. Met de hand of in een keukenmachine mengen we de boter en de suiker, voegen de rest van de ingrediënten toe en kneden net zo lang tot alles goed gemengd is. Het deeg hoeft niet te lang gekneed te worden. Vorm een bal en laat deze een uur in de koelkast rusten. Snijd ondertussen drie perziken in kleine stukjes, doe deze in een pan met twee eetlepels water en 20 g suiker en laat ze zachtjes stoven. Pureer ze vervolgens met een staafmixer.
Snijd de rest van de perziken in plakjes en bak ze ongeveer tien minuten op laag vuur in een pan met twee eetlepels water. Nu gaan we verder met de afwerking. Rol het afgekoelde deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het midden met een dun laagje amandelpoeder, verdeel de compote erover en leg daarop de voorgekookte perziken. Vouw de randen naar binnen en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de taart een half uur in de oven op 175 graden. Bestrijk de taart met een kwastje met jam.